Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: تبادل آتش میان ارتش ترکیه و گروه های اقلیم کردستان، افشای همکاری جدید اطلاعاتی آمریکا و عربستان، حمایت سران گروه هفت از احیای برجام، کشف ۱۲۳۵ جسد کشتار اسپایکر در عراق و حمله ارتش ترکیه به شهر «تل رفعت» در شمال سوریه از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تبادل آتش میان ارتش ترکیه و گروه های اقلیم کردستان

شبکه تلویزیونی روداو با انتشار ویدئویی از درگیری و تبادل آتش میان نیروهای ترکیه و گروه پ.ک.ک در اقلیم کردستان عراق خبر داد.

روداو با انتشار ویدئویی از شلیک سنگین به سمت برخی مواضع نامعلوم گزارش داد که یک درگیری شدید بین پ.ک.ک و نیروهای ترکیه در منطقه عمادیه در استان دهوک در کردستان عراق شکل گرفته است.

این شبکه تلویزیونی متعلق به کردستان عراق در صفحه توئیتر خود مدعی شد که بالگردهای ارتش ترکیه در حال بمباران یک روستا در منطقه عمادیه هستند.

در ساعات پایانی روز یکشنبه نیز در یک انفجار که دلیل آن همچنان نامشخص است، ۴ نفر در روستای «کانی» از توابع شهر «قلعه دزه» استان سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق کشته شدند.

مناطق شمالی عراق در اقلیم کردستان این کشور در چند ماه گذشته به صحنه درگیری ارتش ترکیه و عناصر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) تبدیل شده است.

آنکارا از خرداد ۹۹ به عملیات هوایی و زمینی علیه پ.ک.ک شدت بخشیده است و در این مدت با اجرای چند رشته عملیات نظامی مناطقی را در استان های اربیل و دهوک هدف گرفته است.

به گفته منابع عراقی، حملات ترکیه در این مدت افزون بر آواره شدن ساکنان ده ها روستا و آتش سوزی کشتزارها و مراتع مناطق درگیری، منجر به کشته شدن ده ها شهروند غیرنظامی شده است.

افشای همکاری جدید اطلاعاتی آمریکا و عربستان

مجله فرانسوی همکاری جدید اطلاعاتی میان آمریکا و عربستان را فاش کرد، این در حالی است که واشنگتن اعلام کرده حمایت اطلاعاتی خود را از ریاض کاهش داده است.

 مجله فرانسوی متخصص در امور اطلاعاتی "اینتلیجنس آنلاین" نوشت، در زمانی که کاخ سفید خواستار تنظیم مجدد روابط خود با ریاض است، شرکت "فایو دامینز" آمریکا با کمک عوامل سابق سرویس اطلاعات مرکزی "سیا" و آژانس امنیت ملی آمریکا همکاری با عربستان را برای ادغام داده‌های اطلاعاتی نظامی شروع کرده است که یکی از استراتژیک‌ترین قرادادهای عربستان محسوب می‌شود.

این شرکت همکاری با شرکت “AITC” را از زمانی که در اواخر ماه دسامبر قرارداد فروش‌های استراتژیک به نفع ریاض را برد، شروع کرده است و تلاش خواهد کرد به سرویس اطلاعات عربستان در طبقه بندی، تحلیل داده‌های مهم اطلاعات نظامی که از منابع مختلف اطلاعات بشری یا رهگیری‌ها یا تصاویر جمع‌آوری می‌شوند، کمک کند.

این پروژه مشترک بین دو شرکت فایو دامینز و AITC صرفا برای این قرارداد با عربستان راه اندازی شده است و دو شرکت دو تیم بزرگی از کارشناسان اینترنتی و اطلاعاتی از سرویس اطلاعات مرکزی، پنتاگون، آژانس امنیت ملی و گارد ساحلی آمریکا را به کار گرفته‌اند.

بسیاری از این نیروها در اداره برنامه‌ریزی کار کرده‌، برخی هم در افغانستان و عراق و سرویس اطلاعات فنی منطقه فعالیت داشته‌اند.

در هیئت مدیره فایو دامینز کارشناسان زیادی در امور عربستان مثل پاتریک پاسکال، مرد شماره دو مرکز فرماندهی مرکزی آمریکا در ریاض، شارلز سانت کلیر، افسر آمریکا در عملیات عزم راسخ علیه داعش در عراق حضور داشتند.

این همکاری در زمانی صورت می‌گیرد که کاخ سفید اعلام کرد می‌خواهد پشتیبانی اطلاعاتی از عملیات نظامی عربستان در یمن را کاهش دهد اما واقعیت این است که قرار است قرارداد فایو دامینز باعث شود این پشتیبانی به مرور زمان کارآمدتر شود.

حمایت سران گروه هفت از احیای برجام

سران هفت کشور صنعتی جهان روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ پایانی، از مذاکرات وین در راستای احیای برجام حمایت کردند.

در این بیانیه آمده است: ما از مذاکرات قابل توجه میان شرکت کنندگان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و به صورت جداگانه با ایالات متحده برای زمینه سازی بازگشت آمریکا و ایران به تعهدات برجامی حمایت می‌کنیم.

این بیانیه می‌افزاید: ما از احیای مزایای برجام درباره عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای و اطمینان از صلح آمیز بودن ماهیت برنامه اتمی ایران حمایت می‌کنیم.

اعضای گروه هفت در این بیانیه بدون اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران عنوان کردند: ما متعهدیم که اطمینان حاصل کنیم ایران هرگز به سلاح اتمی دست پیدا نمی‌کند. از این منظر از ایران می‌خواهیم تمام اقداماتی که شفاف‌سازی نسبت به برنامه اتمی (این کشور) را کاهش می‌دهد متوقف و به عقب بازگردانده و از همکاری کامل و به موقع با سازمان بین‌المللی انرژی اتمی اطمینان حاصل کند.

سران گروه هفت تصریح کردند که احیای برجام و در صورتی که این توافق کامل اجرا شود راه را برای پرداختن بیشتر به نگرانی‌های امنیتی و منطقه‌ای هموار می‌کند.

دولت پیشین آمریکا دو سال پیش به طور یکجانبه به مشارکت در این توافق پایان داد و تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم ایران اعمال کرد.

ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا بدون توجه به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق بازخواهد گشت.

جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان کشوری مسئولیت پذیر اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز می‌گردد.

در همین حال دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمده‌اند تا این توافق را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد احیا کنند.

در جریان آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، هیات ها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت های صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفت‌وگوها با هدف یافتن راه حل‌هایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند.

کشف ۱۲۳۵ جسد کشتار اسپایکر در عراق

مقام های عراقی روز یکشنبه اعلام کردند که تاکنون ۱۷ گور جمعی با یک هزارو ۲۳۵ جسد از قربانیان جنایت اسپایکر را کشف کرده اند.

 بنیاد شهید عراق در این باره اعلام کرد که ۱۲۳۵ جسد از قربانیان کشتار اسپایکر در ۱۷ گور جمعی در تکریت کشف شده است.

«طارق المندلاوی»، مدیرکل واحد شهدای قربانیان ترویسم بنیاد شهید عراق در اظهارات به خبرگزاری «المعلومه» گفت که این نهاد با همکاری واحد گورهای جمعی و سازمان الحشد الشعبی توانست گورهای جمعی مربوط به جنایت اسپایکر در کاخ های ریاست جمهوری تکریت را کشف کند.

وی اظهار کرد که تاکنون ۱۲۳۵ جسد کشف شده که هویت ۹۰۰ شهید از آنها با آزمایش DNA شناسایی شده اند.

المندلاوی افزود که تاکنون ۱۷ گور جمعی کشف شده است و در زمان حاضر به دنبال کشف چند گور دیگر هستیم تا شمار کل آنها مشخص و به خانواده های آنها حقوق کامل اعطا شود.

گروه تروریستی داعش به همراه بقایای حزب بعث، ۱۱ تا ۱۵ ژوئن سال ۲۰۱۴ در حمله و سپس اشغال پایگاه هوایی اسپایکر، دست به کشتار جمعی دانشجویان نظامی این پایگاه زد.

در زمان ارتکاب این جنایت، نزدیک به ۴ هزار دانشجوی نظامی غیرمسلح در پایگاه حضور داشتند که از این میان ۲ هزار دانشجوی شیعه غیرمسلح این پایگاه هوایی به‌طور جمعی قتل‌عام شدند.

حمله ارتش ترکیه به شهر «تل رفعت» در شمال سوریه

منابع خبری یکشنبه شب از حمله ارتش ترکیه به شهری در شمال سوریه خبر دادند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از خبرگزاری «آناتولی» ارتش ترکیه به اهدافی در شهرستان «تل رفعت» در شمال سوریه حمله کرد. وزارت دفاع ترکیه مدعی شده که این حمله در واکنش به حملات توپخانه‌ای شب گذشته یگان‌های «مدافع خلق» وابسته به کردهای منطقه به بیمارستانی در شمال سوریه بود.

ترکیه اعلام کرده که در حمله یکشنبه به مواضع تروریست‌های یگان‌های مدافع خلق در شهرستان تل رفعت حمله کرده است.

در دو حمله توپخانه‌ای جداگانه از سوی تروریست‌ها به شهر «عفرین» در شمال سوریه در شنبه دستکم ۱۸ نفر کشته و چندین نفر زخمی شدند. منابع محلی گفتند که حمله اول به یک منطقه مسکونی بود، در حالی که حمله دوم اندکی بعد به یک بیمارستان صورت گرفت. تصاویر ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی نیز تلفاتی را در میان ویرانه‌های بیمارستان «الشفا» در شهر عفرین نشان می‌دهد. در این حمله 33 نفر نیز مجروح شدند.

یگان‌های مدافع خلق وابسته به کردهای منطقه و تروریست‌های پ‌ک‌ک هستند. ترکیه، پ‌ک‌ک را گروه تروریستی خوانده و چندین دهه است که با اعضای آن می‌جنگند.

شورای امنیت ملی ترکیه اخیرا اعلام کرد که تصمیم دارد به رغم مخالفت سوریه و عراق، عملیات نظامی خود را در خاک این دو کشور ادامه دهد. شورای امنیت ملی ترکیه در بیانیه‌ای که پس از جلسه‌ای به ریاست «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور این کشور صادر شد، اعلام کرد: «عملیات نظامی برون‌مرزی انجام شده توسط نیروهای ترکیه برای از بین بردن تروریسم و ​​منابع آن با هدف برقراری امنیت و صلح در خاک کشورهای همسایه و خود ترکیه است.»

این شورا تأکید کرد که ترکیه به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای همسایه احترام می‌گذارد، اما موضع خود را در مورد مسئله «مبارزه با تروریسم» در داخل و خارج از مرزهای ترکیه حفظ خواهد کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین و آمریکا عربستان اسرائیل انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همکاری جدید اطلاعاتی کشتار اسپایکر آمریکا و عربستان تبادل آتش میان سرویس اطلاعات اقلیم کردستان ارتش ترکیه شمال سوریه سران گروه هفت کردستان عراق عملیات نظامی ترکیه و گروه ارتش ترکیه فایو دامینز احیای برجام امنیت ملی تل رفعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۱۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق

انتشار اخبار مذاکره از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به گفتگو است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه هشتم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که سیاه و سپید اوراق زدایی از بودجه دولت، اوج‌گیری تنش‌ها در دانشگاه‌های امریکا در پی حمایت از غزه و پیگیری دیپلماسی اقتصادی با آفریقا پس از آسیا و برگزاری کنکور در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید همچنان مورد استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان « پالس‌های مذاکراتی» نوشته است:

این روزها اخبار مختلفی از احتمال تبادل پیام بین ایران و آمریکا در رسانه‌ها منعکس می‌شود که باید این تبادل پیام را به منزله ارسال پالس‌های مثبت به منظور جلوگیری از تنش‌آلود شدن فضا بین دو سویه پرونده هسته‌ای یعنی ایران و آمریکا تحلیل کرد و آن را به فال نیک گرفت.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:

چرا که هر مقدار شاهد کاهش تنش دو سویه باشیم می‌توان به بهبود شرایط و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک امیدوار بود. آنچه در ارتباط با موشک‌پرانی‌های ایران علیه اسرائیل اتفاق افتاد این بود که پالس‌هایی میان ایران و آمریکا تبادل شد. آمریکایی‌ها از طرق مختلف و حتی از طریق عربستان پیام دادند که قرار نیست که آمریکا وارد نبرد ایران و اسرائیل شود.

روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان « نگرانی افراطی‌ها از احتمال مذاکره» خط گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا پس از عملیات وعده صادق را پیش کشیده و می‌نویسد:

بلافاصله پس از پاسخ نظامی ایران به حملات اخیر اسرائیل، زمزمه‌های احتمال مذاکره با آمریکا افزایش پیدا کرد. اگرچه‌ ایران و آمریکا انجام چنین مذاکراتی را تکذیب کردند، اما آیا امروز بهترین فرصت برای اقدام به مذاکره مستقیم نیست؟ ‌ ایران این برتری را که با عملیات ۲۶ فروردین به دست آمد، برای چه کاری نیاز دارد؟ قرار است نگه داشته شود تا روزی که دوباره آنها احیانا با یک عملیات متقابل، ورق را برگردانند؟ تصور آنها از آینده چیست؟ کدام کشوری همیشه در موضع‌ برتری مانده و از آن خارج نشده است؟ موضع‌ برتری اگر به کار گرفتن امتیاز در دیپلماسی نخورد، قرار است به چه کار بیاید؟ البته به این پرسش تنها یک دسته‌ جواب روشنی خواهند داد؛ آنهایی که بدون ترس و واهمه می‌گویند: «ما قصد داریم این شرایط برتری را ادامه دهیم تا به یک جنگ فراگیر وارد شده و کار را یکسره کنیم». ‌آیا در میان جریان رادیکال، کسی هست که بتواند به این صراحت دست به چنین اعترافی بزند؟

روزنامه هم‌میهن نیز همین خط خبری را پیش برده و در گفتگو با سیدمحمد صدر اجرای برجام و FATF اولویت نظام را اولویت اصلی کشور خواهنده است؛ در بخشی از این گفتگو آمده است:

در عین حال دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

الان آمریکا در شرایط خاصی قرار دارد. در شش ماه گذشته هم مشخص شد که آمریکایی‌ها به دنبال مشارکت در جنگ یا گسترش بحران در منطقه نیستند و تا این حد مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود.

انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

در حال حاضر این سوال مطرح است که این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود؟ واقعیت آن است که آمریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق